Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi Messerschmitt Lansmanı-Yılmaz Parlar

New Page 1 FOTO MAGAZİN
 


 
 
 

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi Messerschmitt Lansmanı

Dünya tarihinin en büyük savaşı olarak tarihe geçen 2 Dünya savaşına damgasını vuran, dönemin hava harplerinin efsanesi çift jet motorlu efsane ilk savaş ucağı “ Messerschmitt” yepyeni müzecilik anlayışıyla kapılarını açmış olan, Hisart Canlı Tarih Ve Diorama Müzesi’nde 30 nisan 2016 cumartesi cemiyet hayatının ünlü simalarının katılımıyla gerçekleştirilen özel bir gece ile lansmanı yapıldı.

Çuhadaroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurul Başkanı ve Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi kurucusu Nejat Çuhadaroğlu yaptığı konuşmada tarihin önemine dikkat çekerek “Tarih aptallar için tekerrür eder”dedi

Nejat Çuhadaroğlu “Türkiye dünyanın merkezindedir; hem jeolojik hem stratejik hem ekonomik hem de kültürel ve tarihsel olarak.” Bizans’ın sözünü etdiği “Dünya merkez taşının” Sultanahmet’de olduğunu söyleyen Çuhadaroğlu “Anadolumuz gezildiğinde dünyanın çok yerinden daha üstün zengin bir kültüre sahip tarih geçmişini yaşadığımızı anlarız. Göbeklitepe M.Ö. 12.000 sene öncesine kadar devam eden medeniyetimizin göstergesi. Dünya medeniyet tarihini değiştirecek olan arkeolojik çalışmalar devam ediyor. 200 yıllık geçmiş tarihi olan ülkeler abartılı bir şekilde tarihlerini anlatıyorlarsa, biz neden anlatmayalım. 12.000 yıl tarih geçmişimizden neden övünmeyelim. Zengin kültüre sahip tarihinden övünen ama tarihini bilmeyen tek ulus biziz. 

Her yaştan her kesimden her dinden her insanın tarih merakını aşılamalıyız. Tarihini bilmeliki doğru anlatsınlar doğru gerçek tarih bilgisine erişelim. Müzedeki ünlü devlet büyüklerin bilim insanların tarihle ilgili yazıları bulunmaktadır. Tarihini bilmeyen geçmişine sahip çıkmayan geleceğinede sahip çıkamaz. Sadece, Osmanlı -Türkiye tarihi değil Dünya tarihini de iyi bilmeliyiz.  Mademki Dünyanın merkezindeyiz. Böyle bir sorumluluğumuz var. Üç tarafı denizlerle çevrili dört tarafı savaşlarla çevrili bir ülkede yaşıyoruz. Bu savaşların neden çıktığını çok iyi anlamamız, çok iyi anlatmamız gerekiyor ki; savaşların durması azalması için önlemler alalım.  Tarih tekerrürden ibaret olmasın. Tarih aptallar için tekerrür eder.” Açıklamalarında bulundu.
Arkalarında hiçbir devlet desteği olmadan kendisi dahil eğitimini almamış beş altı kişiyle yaptığı müzeden bahsederek, böyle bir müzeyi yarattıklarını bundan dolayı müzeye  hayat veren ruh veren arkadaşlarını tebrik etdi.

“Ben dahil tarih- sanat tarihi eğitimi almadım. Ben ekonomi okudum. Gönülden gelenle bir yerlere geliniyormuş. Müze gün geçtikce çok büyüyor ziyaretciler her gelişlerinde dünyanın hiçbir yerinde olmayan veya sergilenmeyen paha biçilemez eserle karşılaşacaklardır. Dünya var oldukça, bizler olmasak da müzemiz yaşayacak. İlk ve tek olmanın gururunu bayrağını taşıyacakdır.”

Nejat Çuhadaroğlu Messerschmitt Bf (Me) 109-G6 model uçak hakkında Efsane Alman savaş uçağının 2. Dünya Savaşı’nda önemli görevler üstlendiğini belirtdi. Çuhadaroğlu “1937-1945 yılları arasında devamlı üretilen uçağın çok özellikleri var. Her türlü hava şartlarında her cephede kullanılan kıvrak en önemli savaş uçağı    Efsane bu uçağı önemli yapan 2. Dünya Savaşı’nın hava harekatlarında Alman Hava Ordusu’nun en güçlü silahlarından biri olarak tek başına 300’den fazla uçak düşürmesi ve Türkiye’de ilk ve tek 2. Dünya Savaşı’na ait bir Alman savaş uçağı olması” bilgileri paylaştı. 
 
Lansman sonrası davetlilere bir resepsiyon verildi.
Ayrıca aynı güne rastlayan yaş günü kutlaması ve Lansman için Messerschmitt’in aslına uygun özel yapılmış pasta kesimi yapıldı. Hak eden bir kutlama ile etkinliğe devam edildi.

İki ayrı grup tarafından Latin dansları göz kamaştırdı.
Geceye ayrıca sahne alan Hayko taverna şarkılarıyla renk katdı. Ziyaretciler ilk ve tek olan Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’nde tarihi bir kez daha gördükleri objelerle yaşarken birde mükemmel tank gösterimini izlediler.  


yilmazparlar@yahoo.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder